Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.01.2020 18:16 - За увеличителното стъкло на медиите
Автор: todorhristov Категория: Политика   
Прочетен: 669 Коментари: 1 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Отчаян съм!

Отчаян съм, защото все повече се убеждавам, че човечеството вместо да поумнява, все повече оглупява. И се оставя сравнително малки групи от хитреци да го манипулират, винаги използващи ситуацията за своя полза. Поне така е в България.

Тригодишно момче се удави в напоителен канал. Тъжна, жална новина! Но всички медии се надпреварват да покажат новината, надпреварвайки се да засилят черните краски и насочат общественото мнение в посока където не е причината. Напоителен канал, цигански махала наблизо. Хора от махалата, тъгуват и обвиняват властите, че не са взели мерки да обезопасят канала с покриването му или поставяне на оградна мрежа. Но нито една медия не постави въпроса тези цигански, трудно е да се нарекат къщи, законни ли са и кой е разрешил да се построят там. Никой не потърси близките на детето да  ги попита как така са оставили тригодишното си дете само, без контрол? Къде са били по време на произшествието? Медиите,с акцента на съобщенията,   утвърждават обществено мнение, че общината,  властта е виновна.Но то е все едно да искаш да се обезопаси една река, един язовир, едно езеро. Това не може и не се прави. Слава богу прокуратурата този път не се е повлияла от медийните внушения и е повдигнала обвинение към родителите за недостатъчна грижа при отглеждане на децата си.

Всяка пролет, снегът се топи, валят пролетни дъждове, реките преливат и понякога (има строга статистическа система и методи за оценка) заливат някоя и друга къща (обикновено незаконно построена). И както филията пада винаги с намазаното отдолу, има удавени животни, а може и хора. И веднага неуспелите да се наместят във властта, използвайки увеличителното стъкло на медиите обрисуват събитието в най-черни краски и сипят обвинения върху противната и нехайна власт. И обикновено причината е „прелял язовир“. А, че преливането на язовир, според хидротехническата наука, е нормално явление – нито дума. Управляващите се „самосезират“ и наредбата не закъснява – язовирите да не се пълнят до горе. А това, че такова правило е в противоречие с целите за които е изграден язовирът – нито дума. Резултатът е на лице – тази година гр. Перник „остана на сухо“ за месеци. Отново темата не слиза от страниците и екраните на медиите, описана в най-черни краски и търсенето на основната причина там където не е. И едва ли някой читател или зрител на телевизия е обърнал внимание върху съвсем краткото съобщение, че яз. Студена е източван (принудително) когато се е напълнил до 20 мил. м3, докато пълният му обем е 25 мил. м3. Ето разликата от 5 мил. м3, която днес щеше да спаси положението.В същото време всеки ден по пътищата стават катастрофи и загиват 1-2-3 и повече души. Но там лупата е обърната обратно.ча


Тагове:   новини,   наводнения,   медии,


Гласувай:
4



1. zaw12929 - От мухата правят слон!
27.01.2020 08:20
От мухата правят слон!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: todorhristov
Категория: Други
Прочетен: 25008
Постинги: 18
Коментари: 16
Гласове: 76
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930